Krav i omsorgen

Nu blir det rimligen mindre lönsamt att driva äldreboenden när regeringen måste skärpa kraven. Utbildad personal, läkarkompetens, antalet vårdpersonal, skyddsutrustning, ändamålsenliga lokaler är bara några av de krav som måste ställas. Social kompetens måste vara ett grundkrav.

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

 1. Erik

  Social kompetens vad anser du det vara egentligen? En flosker (klyscha) tycker jag i alla fall. Utveckla gärna den sociala kompetensens ingredienser.

  • Klas Viberg (inläggsförfattare)

   Hej! Social kompetens innebär förmågan att samarbeta med andra människor. Har vårdföretag, som bevisat, anställt timvikarier så brister det kunskapsmässigt och det drabbar brukarna närmast och naturligtvis den anställde själv. Timanställda är billigare och därför florerar denna avart.
   MVH
   Klas Viberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.