Marknadskrafterna härjar

Vi har nu i verkligheten fått erfara när marknadskrafterna fått råda i samhället. Vi har fått ett samhälle styrt av aktörer med vinstintresset som mål vilket har medfört stora problem för välfärdens olika grenar. Vi har fått ett avrustat samhälle som orsakat sjukdomar, lidande och död samt en skola i kris. Penningsugna miljonärer har fått härja fritt. Deras näringar har bantats för att maximera vinsterna varefter de har flytt landet med dokumentportföljen full med pengar, våra inbetalda skatter. Nu har skattebetalarna tröttnat. Ut med månglarna från templet för att citera ett känt uttryck.

Etiketter:

2 kommentarer

 1. Erik

  Sjåå dig nu Klas! Vi ska nog tacka dessa krafter för att vi fått fram vaccin på rekordsnabb tid. Föreställ dig om detta virus hade härjat i världen för tjugo år sedan. Då hade det tagit upp emot tre till fyra år att få fram ett vaccin.

  • Klas Viberg (inläggsförfattare)

   Hej! Du har missuppfattat mina inlägg. Företag i allmänhet måste gå med vinst för att överleva och utvecklas. Däremot har vinstdrivande företag ingenting i välfärden att göra. Där kan kompetenta stiftelser och ideella krafter tillåtas. Våra skattemedel skall stanna och verka i landet.
   Gott Nytt År!
   Klas Viberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.