Hur finansiera välfärden.

Det kanske är dags att vi börjar fundera över hur våra skatter skall räcka till välfärden. Kommunerna får allt svårare att finansiera alla verksamheter. Under årens lopp har kraven från medborgarna ökat vilket har medfört att allt mer i samhället skall bekostas av kommunerna. Alla måsta förstå att det inte kan fungera i längden utan det måste ta stopp så småningom.
Vi kanske måste backa bandet och utreda vad som kan effektiviseras och vad som kan utföras ideellt. Alternativet att höja skatten har sina begränsningar. Efter pandemin kommer nya tvingande lagar för äldrevården och omsorgen som ökar den ekonomiska belastningen och hindrar besparingar för att finansiera nya projekt som har tillämpats tidigare.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.