KD:s värdegrund svajar.

KD är ett besynnerligt parti. Under Alf Svenssons tid som partiledare blev vi vana med att KD var ett parti man kunde lita på och att det var ett parti för den lilla människan. Nu är allt detta som bortblåst.

Partiledaren Ebba Bush har agerat på sådant sätt i skilda ärenden att förtroendet har minskat drastiskt. Politiskt är deras flirt med SD ytterst anmärkningsvärt. Ingen trodde väl att nazismens företrädare lockade Ebba Bush. Visserligen hade Levi Petrus vissa sympatier för nazisternas inställning i vissa frågor men det borde efter så många år ha tynat bort.

Dock har topparna inom partiet öppet visat sympatier för den religiösa extremhögern i USA och det är ytterst anmärkningsvärt med den väljarbas de antas ha. Deras värdegrund sammanfaller knappast med de värderingar SD har så många är nog yrvakna. En del frågar sig om det är makthunger som är drivkraften och att det i så fall skulle få kosta lite.

Etiketter:

3 kommentarer

 1. Jörgen K

  Vad jag inte kan förstå är hur i detta nådens år 2021 (V) öppet och lättvindigt sluppit all granskning och ansvar i dag och genom historien. Januari 2021 klubbade Ung Vänster igenom att förbundets mål är ett kommunistiskt samhälle.
  1990 skrotade (V) kommunismen som begrepp, men driver den som ett ”klasslöst samhälle” eg. samma sak. Nosshi Dagostar som nytillträdd partiledare tar avstånd från sitt eget partiprogram utan att någon reagerar?

  Kommunisternas historia i Sverige är kantad av makabra stöd till totalitära diktaturer. Kommunistiska internationalen, Komintern som bildades 1919 dirigerade kommunisterna över Europa, som de Svenska rättade sin politik efter. Detta gav det märkliga att kommunisterna i Sverige 1939 ställde sig bakom Tyskland och Sovjet genom Molotov-Ribbentroppakten där Europas öst delades upp och kriget inleddes.

  Även efter krigsutbrottet stöddes Tyskland och man bytte ut fascism mot imperialism vilket gav stöd till att skuldbörda västmakterna och skydda Hitler. Invaderingen av Polen sågs positiv och så även Baltikum, Finland, Vitryssland, Ukraina och Bessarabien. Man var övertygad att Sovjet bara skyddade sig från Finlands och omgivningens aggressivitet, samtidigt var ju länderna varorna man köpte med pakten med Hitler…..

  Det var inte förrän Tyskland invaderade Danmark och Norge 1940 som de Svenska kommunisterna började ifrågasätta lojaliteterna mot Komintern.

  Vad märkligt är att denna spricka har följt med fram till idag, visst har man skalat i åsikterna och de extremaste har lämnat från vad vi idag kallar Vänsterpartiet. Har historien gått ur i tvätten? Absolut inte, här finns ingen reell intention att ”krypa till korset” utan är man samhällsomstörtare så är man…….

  Så var är granskningen? Det vore på sin plats att veckla ut byltet och visa världen vad som döljer sig däri..

  Nu då Stefan Löfven låter naiviteten lysa igenom då han påstår att VPK stod upp för demokratin, vilket i och för sig ligger i linje med socialdemokratisk historierevisionism……Men för alla med dagis som utbildningsplattform och högre därtill inser att uttalandet är historielöst och oanständigt.

  Vi minns att Sten Anderssons uppfattning var att Baltiska staterna inte alls var ockuperade av Sovjet. Pierre Schori stödde en Sovjetisk inmarsch i Polen 1981 för att krossa frihetsrörelsen. Socialdemokratin har haft och har goda relationer med socialistiska enpartistater och diktaturer världen över.

  Så frågan som kommer upp är varför man är så ofantligt snabb att peka finger, är det devisen att anfall är bästa försvar?

  Sedan finner jag ironin i att Regeringspartierna vill nu kriminalisera förintelseförnekelse men samma regering ger de största enskilda bidragen till Palestina och Hamas som inte bara förnekar förintelsen utan även med den slutgiltiga målsättningen att Israel ska förintas.

   • Jörgen K

    Ångrat?!
    Är det verkligen så lätt att komma undan?!

    Det är just detta som är kärnan i mitt inlägg som du missade helt. På vilket sätt skulle man klara sig undan granskning bara för att man ångrar sig lite, han menar ju inte det med tanke på hur många decennier S förlitade sig på stöd från kommunisterna. Juholt lät lika tillika Mona S. Göran P var däremot mera benägen att hålla dom från sig.

    Vi har 2021 och media är som rädda harar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.