Näringslivet i förtroendekris.

Näringslivets toppar verkar sakna ekonomiskt ansvar. Nu när de har fått Corona bidrag berikar de sig genom bonusar. Det är skattemedel de får. De står inte högt i kurs hos skattebetalarna. En fråga som uppstår är hur de egentligen kan ”driva företag” de är satta att förvalta.

Etiketter:

4 kommentarer

 1. Krister

  Vad menar du? Drar du alla personer inom näringslivet över en kam?
  Du skriver: ”Näringslivets toppar verkar sakna ekonomiskt ansvar”’. Ett sådant påstående är både dumt och kontraproduktivt. Dessutom på gränsen till förtal, eftersom du med det påståendet skulle kunna mena ALLA personer inom näringslivet. Rent trams, alltså.
  Det har i veckan framkommit att ett (1) företag har tilldelat några av sina chefer bonus (och relativt stora bonusar, som det verkar), trots att företaget tagit in sk. Coronastöd från staten. Det här agerandet är naturligtvis helt förkastligt och visar bara på den oansvariga politik som sittande regering har.
  Självklart kan det i ett katastrofläge som vi nu befinner oss i vara nödvändigt att hjälpa vissa företag/branscher som befinner sig i kris p.g.a. pandemin. Men dessa bidrag ska SJÄLVKLART bara ges till företag som behöver dem, och det gör inte ett företag som bevisligen kan betala ut bonusar till sina anställda.
  Sådana saker är för oss skattebetalare självklart. Men vår regering klarar inte sitt jobb, nämligen att kontrollera de faktiska behoven hos företagen. Vi kan bara hoppas att de nu tar i med hårdhandskarna och ser till att få tillbaka varenda krona som detta företag (och eventuella andra har ljugit till sig).
  Men jag är rädd att det kommer nog inte regeringen klara av, för sittande regering är den svagaste och sämsta vi någonsin haft.

 2. Jörgen K

  Hmm… Då regelverket om utbetalning av stöd inte tagit hänsyn till vare sig bonusar eller vinstutdelningar, inte heller verksamhet eller tidigare bokslut. Än mindre klausuler om återbetalning eller returfondering, här finner jag att stöden inte har real avsikt som riktad stöd utan mera haft formen att lugna sina väljare. Ju större företaget är desto mer har pengar strötts runt okontrollerat, felet är naiva och enfaldiga politiker helt utan konsekvensanalysförmåga.

  Indignationen över att ha ertappats med byxorna nere driver en märklig debatt, skänker staten bort pengar så okritiskt är det enfaldigt och peka finger åt fel håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.