Driftsäker vindkraft?

När det gäller vindkraftverken borde en djupare studie göras beträffande, driftsäkerhet, leveranssäkerhet, miljöpåverkan, underhållskostnader, livslängd och driftstörningar. Även hur mycket vindkraftsel det går att ha i ett system utan risk för stabilitetsstörningar bör utredas.
Utbyggnaden verkar fortgå i stor omfattning och samtidigt finns det de som forskar och utvecklar vissa områden. Det vore dock önskvärt att Staten deltog i det arbetet med resurser och kunskaper. Risken finns att vi bygger upp en energiförsörjningsmodell som inte klarar leverera kvalitets- och leveranssäker el till alla kunder. Som bekant är det vindstilla ibland

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.