Vem har makten egentligen?

Man kan förstå om Moderata välja är besvikna på Regeringen med Kristersson som statsminister. Det skulle ju bli ordning på Sverige enligt valpropagandan.

Nu börjar vi skönja en nyordning som liknar kaos. Kristersson verkar inte klara av jobbet än mindre Sverigedemokraterna med rötterna i nazismen som verkar ha fått fria tyglar. Vi börjar närma oss en förtroendeomröstning i Riksdagen för att få slut på eländet.

5 kommentarer

 1. jan sjöström

  Hej!

  Fakta eller simpla förhoppningar?

  Att gissa i nedvärderande syfte – genererar alldrig nytta i
  sak eller tillstånd.

  Vi har i val beslutat dra klockan tillbaka avseende Svenskt
  tillstånd. (M) ledd regering har varit aktiv i några månader,

  (S) och deras stödpartier har förlorat kampen om väljarna,
  vi är m a o inte imponerade av resutatet av ert tusenåriga
  rike…

  Att reducera vinnande part är aldrig demokrati, utan endast
  tandlös aggitation i syftet den ”egna nyttan”. Det förlöjligar.

   • brorson

    Under det första året efter ett regeringsskifte ser man resultaten av den förra regeringens politik under de sista åren före regeringsskiftet och ganska lite av den nya regeringens politik. Den nya regeringen har dock initiativ, som vi kan förväntas se de första resultaten av under 2024. I något undantagsfall kanske under slutet av detta år. Det är bl.a. en fråga om rättssäkerhet. Den socialdemokratiska oppositionen har agerat oseriöst, när man har ställt krav, som- om de hade genomförts – underlättat för kriminella att begå brott bl.a mot äldre.

    Den förkorande parten hade uppenbarligen inte klarat uppdraget, om den vunnit valet. Och det gäller också misslyckandet hittills med att fösa in Sverige i Nato. Det omstridda avtalet mellan Sverige, Finland och Turkiet , som Turkiet anklagar Sverige för att inte ha uppfyllt, ingicks före regeringsskiftet .Om Erdogans tolkning av detta avtal är riktig, så har den avgående regeringen före ett val lovat att den tilltärdande regeringen ska bryta mot svensk grundlag- vilket kräver två riksdagsbeslut med mellanliggande val – utan att den avgående regeringen har tagit initiativ till en sådan grundlagsändring. Om det inte är självklart att Erdogan har rätt, återstår frågan vad det är för klantskallar till ministrar, som skrivit på ett södant avtal under möte med en främmande statschef, utan att frågan beretts grundllgt av experterna på utrikesdepartiementet. Huvudsyftet verkar ha varit att få Nato-frågan överstökad före valet.

    Detta fritar inte den tillträdande regeringen från kritik att också den har hanterat frågan klantigt. Det har varit för mycket fjäsk för Erdogan. Det är ingen bra förhandlingstaktik att visa sig alltför ivrig att få det man förhandlar om.

    Slutligen är det min bestämda mening att S, för att vinna valet, borde ha skippat de båda extrema högerpartyierna C och MP, och ställt upp i valet enbart tillsammans med V. Den socialdemokratiska partiledningens behandling av V som dörrmatta är skamlig. Förvånande att väljarna har föredragit en borgerlig regering, som inte försökt dölja att man är just borgerlig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.