Lage Olovsson

Vedklyven II

Fick hem den i förrgår, den nya vedklyven. Den roterade i ungefär tio sekunder åt fel håll. Sedan morrade den bara motvilligt oavsett i vilket läge jag ställde den där eleganta men uppenbarligen bräckliga fasvändaren som sitter inbyggd i själva sladdanslutningen.

Jag borde förstås ha vetat bättre än att alls nämna fenomenet över köksbordet. I alla fall inte med det jämnmod som likt ett blyklot tenderar att hänga fatalisten tätt i hälarna genom livets alla skeden.
En akut hjärtinfarkt hade antagligen betraktats som mer naturlig med hänsyn till ålder på både klyv och ägare.

PS: Emfasvändare….finns sådana kanske?

En kommentar

  1. Lennart

    Vedklyvar är underbara. Alltid krånglar de när de behövs som bäst. Personligheter minst sagt. Jag har en fullständigt olaglig klyv. En vedskruv som måste hanteras med försiktighet och respekt. Men när den väl bestämt sig för att samarbeta fungerar den perfekt. Min fasvändare sitter inte i kontakten utan i inmatningen så om det behövs fasvändas så går en hel förmiddag åt. På träna igen. Vedklyving är det ultimata vårtecknet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.