Lage Olovsson

råttans år

Helt klart är sorkstammen på uppgång.
Ett par ”spänningar” har av och till hängt under himlavalvet som konstgjorda storkar av stampad filt i väntrummet på BB. Troligen rör det sig om ormvråkar som kanske ändå föredrar mat på metervara än små skogssorkar.

Som alltid är det dock svårt för en lekman att säkert säga vilken art av rovfåglar som seglar långt ovanför ens huvud. I alla fall om man har jobbat många år framför dataskärmar och sas fixerat blicken framåt.
Men det är då man verkligen har användning för de äldre, lite mer svävande (hupp) benämningarna ”spänning” eller ”slagör”. Det sistnämnda är särskilt användbart då det även kan omfatta människor i vissa situationer.
Katten står i rådande högkonjunktur också allt oftare på farstubron med något som i hastigheten kan tas för en yvig mustasch under nosen och vill bli insläppt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.