Lage Olovsson

ek och äppelträd

ek2

En skvätt vatten från ovan och konvaljbladen letar sig genast upp under ek och äppelträd. Det blir nog till att beskära äppelträdet i år förresten. ”Underhållsbeskära enligt JAS-metoden” som det heter när trädet är gammalt och/eller när det inte handlar om en uppgradering.
Äppelträdets blad är på gång men eken gör sig ingen brådska. Som en misstänksam torghandlare sneglar den på äppelträdet och packar ytterligt långsamt och omständligt upp sina blad.
Prydnadshallonen som växer utanför bilden strax till höger om eken har vi fått för synder som vi troligen ändå aldrig skulle hinna med bl.a. för att det är rena rama luskamningen att lirka eklöven ur det täta beståndet av prydnadshallonris.
Pincett känns ibland som ett lämpligare instrument än lövräfsa.

Som en skolinspektör i klumpiga skor (J. Åkessons?) klev tranan omkring nere vid dammen på morgonen. Katten stelnade till och morrade misstänksamt som hon alltid gör när det dyker upp något som är för litet för att vara en älg och för stort för att vara en hund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.