Lage Olovsson

lucka 15

IMG_3539

Rustar för utfärd enligt ovan.
Det rör sig. Svajar svagt i hängbjörkens stripiga hår och kylan av igår har en aning motvilligt gett med sig några grader. Men med hänsyn till att det snart är jul kunde det ju ha varit både åtskilligt kallare och betydligt mera snö.
Hustrun frågade apropå det häromdagen om det var nåt särskilt jag önskade mig nu till jul. Hon ropade bara lite halvhögt därinifrån kammarn. Ungefär som när man pratar med katten, eller som när man inte vill väcka onödig uppmärksamhet och är osäker om det alls finns någon på andra sidan som är beredd att ro över båten.
Jag kan ju bara önska för egen del. Men vad katten anbelangar så hoppas hon antagligen på ett extraliv, ett frispel att lägga till de nio ordinarie. Hon är nämligen gammal som skropp och äter just ingenting längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.