Lage Olovsson

fönsterplats

IMG_4343

Lanthandelns gula fasad fångar och förstärker morgonsolen, delar med sina skarpa hörn upp ljuset i dagrar och skuggor, i exakta geometriska figurer som behagligt kontrasterar mot bergets, skidbackens, brutna konturer.
Det myllrar av fågelliv åt alla håll. Trast, storspov och vitfågel.
Fattas bara gråsparven – lanthandelns särskilda burfågel. Den som åtminstone förr i tiden ibland kunde ses intrasslad, men sjungande, i de öppna magasinens uppstaplade torn av abborrmjärdor.

2 kommentarer

 1. Gunnar Petterson

  Lycka till med flyttningen till Agnäs! Hoppas på en fortsättning av de fina dokumentationerna från Nyby m.o., nu från Agnäs. Men att flytta är ett elände innan man har allt på plats och dessutom komma ihåg var man lagt allt.

  • Lage Olovsson (inläggsförfattare)

   Tack Gunnar!
   Vi har flyttat så pass att det nu går att få sig en bit mat och kaffe i alla fall. Men visst – slitaget på skåpluckornas gångjärn är betydande så här i början innan man lärt sig var allt finns. Ibland får man överfara hela klaviaturen innan man hittar rätt.
   Hälsningar
   /L

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.