Lage Olovsson

flugsnapparen

Som lustig den där flugsnapparen som håller till i björken man kan se från köksfönstret.
Fast vem är inte det, om man tittar en gång till.
Lite lustig, alltså.
Har inte kunnat upptäcka att den lyckats locka till sig nån hona än. Trots att den far in och ut i holken och sjunger ihärdigt från grenen utanför. Bara talgoxen som då och då kommer rännande och med den åretruntboendes självklara rätt glor in i holken.
Det hörs förstås inte in i köket hur flugsnapparen sjunger och har sig. Inte i mina öron i alla fall. Men man kan se hur den liksom pumpar med vingarna för att få luft i bälgen. Allt som oftast skrapar den på ett nästan övertydligt sätt av näbben på båda sidorna.
Och det är väl det förstås, som får honorna att bli lite avvaktande. Detta evinnerliga fokuserande på hur det kan tänkas bli med maten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.