Lage Olovsson

sparvhök

En sparvhök (tror jag iaf) håller till här kring husen. Som det verkar försöker den vinna skatornas förtroende, men liksom Jan Björklund har den visst lite bekymmer med respekten, med att bli tagen på fullaste allvar. Skatorna bryr sig underligt nog inte om den mycket mer än till hälften. Dom håller sig retsamt på en dryg stjärtfjäders avstånd och låter sig jagas runt björkarna som handlade det hela om en lek.
Inte ens kråkorna förefaller uppfatta höken som något verkligt hot. I vanliga fall hade den ju annars säkerligen med acklamation blivit bortjagad av hela skat- och kråketablissemanget.
Kanske är sparvhöken en årsunge som bara försöker bli vän med maten.

En kommentar

  1. olle

    Hos oss har sparvhöken ockuperat 3 skatbo i sommar . De tog ett för 3 år sen ,sen tog de ett till förra året och nu ytterligare ett. Och samtliga har kläckt fram sina kullar. De för ett djäkla väsen hela sommaren. Och på grund av detta har även svalorna försvunnit från sina bo i lagårn. Hårt i naturen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.