Lage Olovsson

9 januari

Bara åtta grader och det känns faktiskt som om solen redan börjat vandra på en märkbart högre bana över himlavalvet. Husets relativt stora syd- och sydvästfönster suger tacksamt åt sig av den blygsamma men klart kännbara värme som hon bjuder på innan hon sjunker in bakom Rågberget.
Har varit upp på samhället idag och hämtat ett kolli med olja till hojarna.
Bäst att byta på dem innan säsongen börjar, resonerar man.
Om centralortens konsumparkering och dess in- och uttrafik stundtals kan vara rätt underhållande att litegrann på håll studera, så är Systembolagets herrgårdssväng definitivt inte sämre så här mitt i veckan ute i glesbygden.
Vissa ekipage lägger till som långsidesbåtar bara några få årtag framför ingången.
Tyder väl på viss brådska kan man tänka, och rutin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.