Lage Olovsson

Rattikattjärn II

Här Klubbtjärn strax nedanför Rattikattjärn.
Nära men inte tillräckligt.
Bävern vill uppenbarligen ha vattnet för sig själv. En bred bård av vattensjuk myr gör alla försök till närmanden omöjliga. I alla fall utan båt.
Men de som torde ha störst utsikt att med stöd av skicklig advokatyr och i kraft av sin numerär vinna en ev strid om vattenrätten torde ändå vara småabborrarna, tusenbröderna, som finns i hela kedjan av vattendrag.
Svärfar brukade nämna Rattikattjärn ibland. Men alltid mera som i förbigående, apropå någonting annat. Som yngre hade han troligen oregelbundna ärenden ditåt och till myrarna runtomkring. Det kunde förstås vara hjortron och sånt.
När barnen checkat ut och ladugården tömts gav han sig tid att på nytt gå på hjortron.
Men den enda skogsbilvägen som legat som en bortre parentes på skogen hade under hans bortavaro blivit flera och han blev sittande uttröttad, vilse, och faktiskt en smula upprörd vid en av vägarna tills en välsignad bil dök upp och erbjöd skjuts.

Trampade sånär på dessa blommor när jag var ute senast (de små vita på lång, brunaktig och bladlös stjälk).
Ingen aning alls vad det är för sort?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.