Lage Olovsson

SCB-enkät mm

Har fått en sådan där SCB-enkät i brevlådan.
Vad tycker du om din kommun? är rubriken.
Fast jag tror inte att dom vill veta det egentligen.
Frågar nog mest av artighet, svassar lite för folket.
Och kommunen är ju förresten för politiker.
Fantastiskt gott om lingon är det i alla fall. Man plockar ledigt hinken på en timme.
Så sett så är ju kommunen bra.
Men i år är det väl gott om lingon i alla kommuner tänker jag.
I kvällningen brukar jag gå en vända genom kyrkogården och vidare förbi hembygdsgårdsområdet ner mot älven, för att via nötta stigar småningom återvända in på kyrkogården från den västra sidan. Strax innan man kommer upp på kyrkogården finns en liten sparsmakad trakt med sällsynt gammal och grov tallskog. Man tänker sig gärna att den tallskogen är sparad för att finnas där till sågtimmer ifall kyrkan på nytt skulle härjas av brand.
Det är som stillsamt på kyrkogården så här års och så där dags på dagen. Kyrkan håller sig för god för att släppa bullrande biltrafik allt för nära inpå sig. Annat är det vid de andra templen som finns på byn. Där står bilarna tjudrade tätt inpå fasaderna som på vilken snabbköpsparkering som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.