Lage Olovsson

glitter

Tror att alla fyra hinkar som bärgades igår hade fått rum på den rymliga stubben.
De största och finaste bären söker gärna skydd bland gammalt torrt granris som ligger kvar efter avverkningen. Lite knepiga att plocka men väl värda extrabesväret som det kan vara att grovstäda arbetsytan innan man slutligen ger sig på dem med plockaren.
”De ä som å sprätt lös en brodering” (och underförstått samtidigt bibehålla mönstret för någon framtida pastisch) kanske morsan skulle ha sagt. Om jag nu ska våga mig på att för en stund sätta bärplockaren i hennes hand.
Läser i VK om dragkampen kring brandstationens ev placering här i Bjurholm. Väl bra om man placerar den så centralt som möjligt med tanke på det framtida värdet. Ifall man bara sådär skulle få för sig att sälja den en vacker dag.
Tyckte mig också skymta den nya brandbilen igår. Mycket krom och krus på den. Det står faktiskt en air av nästan amerikanskt glitter och glamour kring mycket av vad brandväsendet omger sig med, och då inte bara här i Bjurholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.