Lage Olovsson

änder

Snöar ymnigt på morgonen.
Ett par gräsänder, hon och han, har sedan igår kajkat omkring i dammpölen ute på Nyby. Skapat små och darrande ringar på vattnet såsom änder gör, om för att hålla isbildningen under kontroll eller kanske bara som en bieffekt av det flitiga ätandet.
Men dom lever äventyrligt, riskfyllt.
Räven har vid åtminstone något tillfälle visat sig villig att offra frisyren för att bli sig till lite mat. Och det mitt på ljusa dagen medan folk fridsamt vandrat över gårdstunet och kyrkan kallat till bön och botgöring.
Dammen är bara tiotalet meter som bredast och antagligen vet räven att det är precis vad änder och rävar behöver. De förstnämnda för att fly och de senare för att fånga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.