Drömmar om slutpel och drömmar om kval…

Det mesta gick Umelagens väg i helgen. Thoren avfärdade, efter lite besvär, Haninge med 8-4 med Andreas Carlbom i huvudrollen. Nyttig spelare den där Carlbom.
I Dalen avgjorde Martin Tokos med sitt 7-6 mål några minuter före slutet.

Om vi fortsätter med mirakelstämpeln på Thoren så ser läget allt ljusare ut. Inte bara den egna vinsten var viktig i helgen. Motståndarna i serien fortsätter också att hjälpa till. Salem höll undan i den avbrutna matchen mot Djurgården senast. Sedan åker dom upp till Piteå och torskar mot bottenkämpande Wibax med 9-6. Täby räddar bara en pinne mot kvalklara Gävle på hemmaplan sedan Gävlelaget kvitterat 1,5 minuter före slutet och avgjort i sudden. City var också rätt nära att snuva TT på en eller annan poäng men förlorade med 9-8 på bortaplan. Ändå ett starkt resultat.

Det enda negativa för Thoren kan väl vara att Wibax genom segern klättrat upp över nedflyttningsstrecket och därmed har motivation att ge Thoren en riktig match i sista omgången på Norrmalmia. Men Thoren har ju läget att kunna avgöra helt på egen kraft med två avslutande segrar. Ser helt plötsligt oförskämt bra ut.

Såg Dalen-Storvreta. Det vill säga bara delvis. Vi hade middagsgäster hemma och efter en tidsmässigt seg tillställning var jag tvungen att lämna efter två perioder. Under den tiden uppträdde lagen litet stelt och tillknäppt. Nerverna fanns helt klart är. Genomgående tillät ett lågförsvarande Dalen Storvreta att äga mycket boll. Med sylvassa omställningar fick Storvreta dock stora problem.
Att Dalen vann denna viktiga slutspelsplatsmatch var helt OK. Men Storvreta kunde lika gärna ha vunnit. Chanser att avgöra fanns hos båda lagen.

Resultatet överraskade alltså inte. Det som däremot överraskar enormt denna säsong är hur Storvreta, med den trupp och de meriter de har, kanske är på väg att missa slutspel ! Ett helt obegripligt faktum ! Undrar vad som pågår i truppen? Vem kunde tro igår att Alexander Rudd tillhör den internationella toppen. Eller Mattias Samuelsson, eller Henrik Stenberg…
Jag avstår helst att kommentera Mika Kohonens insats och fysiska status närmare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.