Kanske en Community Shield ?

Jag har sagt det förr. Vilken funktion fyller DM i innebandy? Det skulle möjligen vara att lag från lägre divisioner får chansen att möta de bästa lagen i länet. Men är det roligt och lär man sig nåt av att tillbakapressat förlora med tvåsiffrigt?

Och matchen igår mellan Thoren och Dalen fortsatte i samma stil som åren innan. Final, given sådan mellan de två bästa lagen. DM-final igen som inledning av säsongen då lagen provar olika konstellationer osv. Jag tror inte att majoriteten ens tänkte på DM större delen av matchen..

Varför inte prova nåt nytt? Tänker på den engelska fotbollens Community Shield. En match mellan ligamästarna och cupmästarna som led i ett välgörehetsupplägg. Varför inte en välgörehetseftermiddag i Umeå Energi Arena med matchen som höjdpunkt. Publiken kan ge det dom vill till behjärtansvärda saker, köpa lotter, tippa färsta målskytt, slutresultat osv.

Matchen igår då? Ja, som sagt en trevande försäsongsmatch. Dalen något tyngre och vann rättvist. I Dalen gjorde backförvärvet Lucas Harnesk ett positivt intryck. Stjärnorna Kronberg och Svahn rätt anonyma som storstjärnor är när det inte gäller nåt.
I Thoren visade Wiktor Johannesson som vanligt upp en finurligt passningsspel och ett snärtigt handledsskott. Lägg märke till att han nästan alltid prickar målet när han skjuter. En viktig kvalitet. Adam Berglund rätt anonym, som han var i Dalen ifjol. Hoppas verkligen att han kan blomma ut och visa upp sin potential i vinter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.