Buss eller flyget på Gunnarn.


Nu har man även inom Socialdemokraterna visat att man är splittrade när det gäller flygsatsningar på Gunnarn. Gunilla Lundgren säger i artikeln att det är en orimligt lång restid att resa via Lycksele, något som ger en förlängning av restiden på 5 minuter. Är avsikten att inte delge väljarna eran ståndpunkt, för att sedan rösta igenom det förslag styrelsen i flygplatsbolaget arbetar med nästa vecka? Lars Waller skriver i sin blogg att socialdemokraterna jobbar för ett statligt finansierat flyg, men det står inget i valprogrammet om att man inte kommer att stötta kommunalt finansierat flyg.

Jag tycker Karin Malmfjord klart ska deklarera för sina väljare om ni kommer att stödja flygplatsstyrelsens arbete om ett kommunalt finansierat flyg på Gunnarn, innan de går till valurnorna på söndag.

 

Ett kryss på mig är ett kryss på välfärd före nya äventyrliga satsningar.

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Det stort sker sker tyst i Storuman. Det arbetas tydligen i det tysta för att fler skattemiljoner ska gå till E-A:s fight med rikstrafiken i st f till välfärden och byggnadslovshandläggning mm. Är halva kommunkontoret numera ett flygbolag? Ska soc dem hoppa i galen tunna ännu en gång? Tror E-A Ejderud och hans flygfantaster att det går att få staten på gott humör genom att ännu en gång störa Rikstrafikens upphandling till stora statliga kostnader för oss skattebetalare? Även storumanbor betalar statlig skatt, moms mm. Snälla väljare, kryssa vettiga kandidater i kommunalvalet!

  2. Lars Valler

    Jo men,.. har du misst det så har vi sagt att vi stöttar flyget om staten betalar, att vi inte lägger mer kommunala medel på flyg etc men och andra sidan är vi inte splittrade som moderaterna där en kommunfullmägtigeledamot säger si och en annan säger så. Socialdemokraterna säger nej tack till kommunfinansierade satsningar på flyget men välkommnar statsfinansierade, näingslivsfinasierade etc. Sen hoppas jag at du får kryss så du passerar din partikamrat som vill ha kommunfinansierade resor från gunnarn 🙂 lycka till

  3. Lars Levinson (M)

    Svar till Lars Valler (2010-09-17 22:53)
    Tack ska du ha!
    Jo jag har sett dina inlägg tidigare och jag hoppas att det är som du säger och inte det är några som går bakom ryggen och hittar på något annat så att cirkusen är igång igen. Det hade varit bra om Gunilla varit tydlig i vad hon menade i VK, jag känner mig inte alls säker. Tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.