Svd artikel om sjukförsäkring

Visst är det beklämmande med de fall vi sett i media de sista dagarna men jag tror att denna reform var nödvändig och kommer bli bra när man justerat barnsjukdomarna. Läs Stefan Blomberg’s artikel.

www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-har-kastat-friska-manniskor-pa-soptippen_5333383.svd

 

Glöm inte att kryssa!

Etiketter:

4 kommentarer

 1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Jag känner faktiskt till några som ”fuskat” sig till sjukpension/sjukbidrag, och visst måste man ta tag i det! Men jag tycker inte att man har behövt gå så här hårt fram! Och att ta alla sjukskrivna för att vara fuskare är inte särskilt mycket bättre än att säga att alla invandrare är våldtäcktsmän!

 2. Lars Levinson (M)

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-09-19 09:47)
  Reformen har ju inte i förta hand handlat om fuskare utan att hjälpa dem som har kvar viss arbetsförmåga att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Att ha ett arbete stärker ens självkänsla och meningsfullhet. Vi ska ge alla en möjlighet till rehabilitering och ett meningsfullt liv.

 3. Conny Forsström

  Ta genast BORT er stupstock ur sjukförsäkringen! Det är inte värdigt ett välfärdsland (något vi snart inte längre är under ert styre) att kasta ut människor ur sjukförsäkringen! Tyvärr kommer ni få sitta kvar. Folket verkar ha gjort sitt val. Människovärde, empati och humanism tycks få stryka på foten. Det kommer bli mycket värre under er, innan folket vaknar och röstar ut er i nästa val!

 4. Marianne johansson bygget Mosekälla

  Men inte särskilt många utförsäkrade har ju kommit tillbaka till arbete eller hur? Många lever nu på socialbidrag, och det är om något att hamna utanför och tappa självkänslan!
  Visst ska man få rehabilitering efter sjukdom eller skada! Och kanske har reglerna kring det varit otydliga, men är man sjuk ska man inte tvingas ut i arbete, det är omänskligt och ovärdigt! Jag tycker nog att både sjukskrivna, föräldralediga och arbetslösa beskrivits som lata, arbetsovilliga fuskare av alliansens partiledare! Att de flesta vill arbeta, tycker jag ska vara utgångspunkten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.