Första fullmäktige idag

Nu är det dax för första kommun fullmäktige. I onsdags damp det ner ett tjockt kuvert med handlingar inför fullmäktige mötet i dag. Det ska bli spännande att vara deltagare och vara med i kommunstyret de närmsta 4 åren. Det är många val till styrelser och nämnder i detta första möte. Sedan har vi budgeten som ska tas och en del andra frågor som jag gissar att det inte blir någon större debatt runt. Och nu tänker ni säker men flyget då? där blir det väll livat som vanligt. Nej det tror jag inte, kommunstyrelsen kommer att ha ett extra insatt möte för att bereda frågan och där tror jag den stannar. Med hål på över 7 miljoner i omsorgsnämnden och tekniskanämndens budgetar är flygfrågan dödsdömd.

5 kommentarer

 1. Patrik S

  Heja Lars!

  Jag hoppas och tror att du o Vidman förhindrar att EAE lyckas med sin självmordstaktik att få Storumans kommun att ta död på sig själv genom en NY flygplatssatsning. Har det inte lagts ner ett flertal gånger redan? Jag är socialist och sätter mitt hopp till två moderater. Känns inte normalt men vettigt!

 2. Lars Levinson

  Svar till Patrik S (2010-11-30 00:47)
  Hej Patrik!
  Jo jag och Vidman står fast vid vår ståndpunkt. Kommunstyrelsen valde att återremittera ärendet så det kom aldrig upp i dagens fullmäktige. Detta beslut innebär kallställning av flygplatsen eftersom inga ny pengar till nya tillförs.

 3. Patrik S

  Jo jag satt och såg hela webbsändningen från KF. Synd att det inte ÄN en gång blev ett beslut om nerläggning / kallställning. Känns som ytterligare ett försök att förhala och försöka skramla fram kommunala medel för fortsatt drift. Skönt att veta att 2 stycken iallafall har en stor portion sunt förnuft och en bestämd ståndpunkt i frågan.

 4. Sofie Andersson

  Kan inte du som ny i kommunpolitiken försöka se över person och prestige politiken och se framtiden och möjligheterna. Jag hoppas det. Det här med bevarandet av flygplatsen i Gunnarn har blivit en sådan stor prestige fråga att man upplever att att allt sans och förnuft har fått totalt fnatt. Min fråga och ev. framtida medborgare förslag är … Har kommunen sett över rent ekonomiskt/och även tidsmässigt,hur transfern av både personer och gods från Storuman till Lyckesle/Vilhelmina flygplatser till övriga Världen skulle missgynnas om flyget i Storuman inte fanns kvar.

 5. Håkan Rombe

  Det finns vad jag förstår nu en solid majoritet i fullmäktige för att stoppa eventuella fortsatta galenskaper att bedriva Rikstrafik med kommunala medel. De som i massmedia lovar att betala löner till flygplatspersonalen även fortsättningsvis efter 31 januari måste väl ta pengarna ur egen ficka. Några ytterligare kommunala pengar har inte fullmäktige tillskjutit och nästa fullmäktige lär vara i början på mars. Kommer nya propåer om flygpengar då lär det bli tvärstopp. Varför ens försöka något sådant? Tar bara onödig tid från annat vettigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.