Sverigebilden

Socialdemokraterna går nu till val på att framställa Sverige som ett land med massarbetslöshet och en kraftigt ökande statsskuld. Sanningen är att Sverige har den högsta sysselsättningsgraden inom EU och få länder har haft en så stor ökning av jobben. Det är 300 000 fler människor i arbete nu jämfört med år 2006. Vi har den lägsta långtidsarbetslösheten och Sveriges offentliga finanser står starkare än de flesta i Europa. Statsskulden är lägre nu än vad den var år 2006.

Skatterna har dessutom sänkts för vanliga löntagare så att köpkraften hållits uppe trots den djupa ekonmiska kris som vi haft i Europa.  I och med att hjulen fortsatt snurra och fler kommit i arbete så har statens samlade skatteintäkter ökat, vilket gjort att de offentliga utgifterna för välfärdens verksamheter har ökats. Vi har dessutom under de senaste åren klarat av ett kraftigt ökat mottagande av flyktingar och invandrare samtidigt som arbetslösheten gått ned.

Det är skrämmande den medicin som de rödgröna tänker ordinera till det Sverige de framställer.  Den jobbskapande politik som sedan 2006 bidragit till att vi nu har mer än 300 000 fler människor i arbete vill de ersätta med återgång till att öka människors bidragsberoende. Ungdomsarbetslösheten vill de åtgärda genom att göra det ännu dyrare att anställa ungdomar.

RUT och ROT, som dels bidragit till att många tidigare svarta jobb blivit vita och att vanliga människor nu kan köpa hushållsnära tjänster, vill man avskaffa.

De säger sig vilja satsa på landsbygden genom att höja skatterna på transporter och har tydligen inte förstått att de nya jobben skapas av kreativa människor i små och medelstora företag.

Allt kan dock bli bättre även i det Sverige jag upplever. Jag och Centerpartiet anser bl.a. att taket när det gäller a-kassan borde höjas. Det har varit 680 kronor per dag sedan år 2001 och borde självklart nu vara högre.

Vi tycker också att det är viktigt att småföretagarnas villkor förbättras, att arbetsgivaravgiften i små och medelstora företag sänks ytterligare och att sjuklöneansvaret för anställda minskas i de små företagen.

Det är viktigt att jobbskaparna får de rätta förutsättningarna att skapa ännu mer jobb i hela vårt land

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.