Det är dags att gå från ord till handling

Patrik Nilsson, kommunstyrelsens ordförande försöker blanda korten. Det är inte tjänstemännen jag är kritisk mot utan kritiken är främst riktad mot dig och din hantering av detta.

I feb 2011 lämnade Centerpartiet in ett förslag om att utreda möjligheterna till ett trygghetsboende/seniorboende i Ånäset. Först den 25 okt. samma år kom motionen upp i styrelsen och förslaget till beslut blev att det skulle tillsättas en politisk beredning som skulle arbeta med detta.

Sedan tog det väldigt lång tid innan beredningen kom igång och började jobba med dessa uppdrag, vilket naturligtvis du har ansvar för. Den 26 februari 2013 presenterade dock beredningen sin slutrapport för kommunstyrelsen. Det som då var glädjande var att den politiska beredningen var enig om behovet av ett senior/trygghetsboende i Ånäset. Deras förslag var även att föreslå fullmäktige att avsätta ekonomiska medel för detta i 2014 års investeringsbudget.

Sedan i fullmäktige i mars 2013 yrkade dock Patrik Nilsson (s) att återremittera hela slutrapporten till kommunstyrelsen och våra yrkanden om att avsätta pengar i investeringsbudgeten för detta avslogs av ditt parti i fullmäktige.

Först i maj 2014 kom så ärendet upp i allmänna utskottet och förslaget var att det skulle vara alltför kostsamt att bygga ett seniorboende/trygghetsboende.  Eftersom det saknades väsentliga delar i detta beslutsunderlag så återremitterades detta enhälligt.

Jag och Centerpartiet är inte kritisk till tjänstemännens hantering av ärendet. Vi är kritiska till att du inte lyssnade till dina partikamraters beredningsförslag,  att avsätta pengar i investeringsbudgeten för detta, och vi är kritiska till att (s) nu försöker ge sken av att de nu arbetar för någon form av gemensamhetsboende i Ånäset.

Det finns ett stort behov I Ånäset av ett gemensamhetsboende/seniorboende. Det får inte vara så att våra äldre i norra kommundelen ska komma i kläm för att socialdemokraterna alltid måste få ge sken av att förslagen kommer från dem.

Nu är det hög tid att gå från prat till handling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.