Nu vet vi, vilken svängning!

Företagarna Nordmaling hade till gårdagskvällens möte bjudit in de politiska partiernas företrädare för att ge dem tillfälle att presentera sina partiers politik. Ett bra initiativ av Företagarna.

Det blev en intressant tillställning där det ”nya Nordmaling” fick visa upp sig.

Här måste direkt sägas att de nya frontnamnen i mina ögon gjorde en jättefin insats på podiet, så bra att det borde få komma kommunmedborgarna till del på ett bredare sätt, dessutom gavs några mycket viktiga besked.

1.  Alla partier vill ha en ny politisk situation, en ny politisk miljö som vi socialdemokrater  eftersträvat och gett uttryck för i valmanifest och tidigare blogginlägg mm. Här ser vi förhoppningsvis början på något nytt, bra och nödvändigt, något vi är skyldiga kommunmedborgarna. Att man tar detta på allvar visades direkt på sättet man svarade i nästa punkt.

2.  De borgerliga partierna kommer inte att återställa den tidigare ordningen med byskolor om de vinner valet. Frågan besvarades utan omsvep med ett tydligt, nästan rungande nej, av C,M och Fp.  Vi socialdemokrater ser det självklart som ett bra ställningstagande av oppositionen samma opposition som under vintern med all uppbådningsbar kraft försökte stoppa beslutet om nedläggningen. Bra med tydlighet, för alla i skolan, helt enkelt bra för alla. Utan att gå in på detaljer och tidigare argumentation så var nedläggningsbeslutet ett mycket tungt, svårt och opinionsmässigt belastande beslut för oss socialdemokrater men nödvändigt, så inför stundande val känns detta som en rejäl upprättelse.

Innan jag lämnar skolnedläggningen måste frågan ställas: men vart i hela friden tog den borgerliga politiska trovärdigheten vägen?? 

Kanske och förhoppningsvis är svaret att detta är ytterligare ett utslag för vad en ny politisk miljö innebär, ärlighet och breda lösningar.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.