Fullt fokus på Fria Demokraterna

Frågan om anledningen till varför jag lämnat merparten av mina kommunala uppdrag har kommit upp i olika sammanhang. I min avsägelse till kommunen redovisas detta kort med att jag i fortsättningen vill fokusera på den nya partiet Fria Demokraterna. Mer dramatiskt än så är det inte men jag skall utveckla bakgrunden för de som har intresse av mer och verklig fakta i sammanhanget.

Föreningen Fria Demokrater bildades som de flesta känner till som en organisatorisk hemvist för de socialdemokrater som valde att lämna S-partiet efter förra valet men är också öppen för andra som känt att de velat ansluta. Om det stannat vid att Fria Demokraterna fortsatt som förening skulle ställningstagandet av naturliga skäl blivet ett annat. Tanken på en partibildning som vi initialt höll ifrån oss har efter hand mognat och vuxit sig allt starkare. Med 100-procentig uppslutning från medlemmarna har beslutats om att bilda partiet Fria Demokraterna. Då känner vi att läget är ett helt annat och som parti kommer vi att ha många och fler faktorer att hantera utanför de som gäller föreningen, inte minst framtidsperspektivet som får en helt ny dimension

Därför har jag valt att frigöra mig och fokusera på Fria Demokraterna eftersom det är så jag tror jag nu gör störst nytta för det nya partiet och det jag tror på i politiken. Det är så här jag vill ha det helt enkelt, allt i fullt samförstånd med mina ”partikamrater” och alla spekulationer om annat saknar fullständigt substans.

Min förra blogg som handlade om äldreomsorgen skall inte tolkas som mitt personliga inlägg utan som en partiblogg redovisande föreningens/partiets ståndpunkter. Jag nämner detta som ett förtydligande i det här sammanhanget eftersom det finns beröringspunkter till både den förra och denna nya blogg i Christer Bäckmans inlägg i VK.

Klär man av inlägget den bitska politikerjargongen inklusive den helt felaktiga spekulationen om mina motiv till varför jag lämnat uppdragen kvarstår följande två  mycket viktiga saker att ta fasta på då det gäller äldreomsorgen.

–  Huvudinriktningen i vår idé är hur tydlig som helst och Christer har helt rätt i att våra tankar behöver utvecklas och få mer substans. Det är ju exakt det vi vill.

– Bekräftelsen på att det finns en samsyn i frågan är mycket stort värde.

 

Avslutningsvis, när någon försöker insinuera att det ligger andra skäl än de jag redovisat bakom mitt beslut att lämna mina kommunala uppdrag avslöjas alltid på generande sätt, både syfte och upphov.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.