Leif Ahlmark, Vilhelmina

Utarmning av glesbygden!

Jag blir mycket förvånad när jag, i veckans aktuellt, läser att Kommunal Västerbotten, för sina medlemmar, anordnar en shoppingresa till Ikea i Sundsvall. Vad tycker företrädarna för den lokala handeln i Vilhelmina om detta? Personligen tycker jag att det är stötande, ena stunden gnälls det över utbudet i kommunen i andra uppmanas det till att handla på annan ort. Begriper inte Kommunal sambandet?

Jag vill påstå att det vittnar om mycket dåligt omdöme hos företrädarna i Kommunal i Vilhelmina och länet som direkt uppmanar medlemmarna att inte handla lokalt. Tänk på en sak, gnäll inte sen när det lokala utbudet blir ännu mindre!

7 kommentarer

  1. 43:a

    Leif, har du inte ens tänkt tanken att kommunalanställda tvingas handla på Ikea i Sundsvall pga löneläget. För som du kanske känner till så har Ikea inget försäljningsställe i Vilhelmina, om så vore tror jag nog inte att någon resa vore aktuell.

  2. 43:a

    Tycker det är dålig stil att du inte besvarar kommentarerna på din blogg!
    Jag anser att det tyder på ett alltför stort mått av självgodhet att inte ens ge en kommentar

  3. Lotta

    Leif det må vara att du blir förvånad har följt debatten kring kommunen och i några insändare har företagare ondgjort sig över kommunanställda så då måste man väl ta konsekvens av detta.
    Vilken kommunalre vill gå och handla när man vet att företagaren tycker man är en parasit

  4. 43:a

    Det som gör mig både förvånad och besviken är att en företrädare för kommunens högsta organ inte vill eller kan (läs ids)besvara kommentarerna på sin egen blogg!!
    Varför ”bloggar” han då?
    För att vi undersåtar okritiskt ska anamma det han skriver som oantastligt????

  5. Stefan Lundin

    Håller fulständigt med Leif. Vad kostar resan till Sundsvall? För dig? För miljön? Tänkt på det? Vill inte påstå att jag är bättre, men det är värt att tänka på.
    För övrigt tycker jag att det är ynkligt att inte ALLA som kommenterar står vid sitt namn!

  6. Helen Eliasson

    inte vet jag om Kommunals resa är mer oläplig än vad andra tex, bussbolag som gör sina shoppingresor till Ikea, men bara för att Kommunal anordna en trivsel resa för sina medlemmar till Sundsvall eller Skellefteå så blir det ett ”ramaskri”.
    Vad är skillnaden mellan Kommunals resa och bussbolagens resor, Ahlmark?.

  7. pierre

    Hej ! Det var så trevligt att få träffa dig i lördags på distriktsstämman, det var på tiden, dock synd att Lilly-ann (gud bevara mig om jag stavade namnet fel) inte kunde följa med p g a …ja kanske inte så uppskattad att säga det offentligt, men magsjuka var det väl.
    Men det kommer fler tillfällen sen, deffinitivt.
    Ang artikeln: Ingen kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.