Don’t be an asshole

Lördagsfriden sänker sig över mitt hem. Ute silar solens bleka strålar sig genom ett nästintill transparent molntäcke. Jag känner mig nöjd, efter en vecka som varit rätt produktiv trots kliande ögon och huvudvärk. Våren är alltså här, fastän minusgraderna envisas med att bita sig fast natt efter natt. Men det struntar träden i.. När saven stiger, ja då är det helt enkelt dags! Det tycker jag är helt ok, vad gäller naturen. I övrigt tycker jag man bör hålla igen på sina drifter och kolla att de får utlopp på ett juste sätt. Say no more…

Åter till mig. Har ägnat fritiden åt en massa fysiskt ansträngande projekt och fått både frisk luft och en värkande kropp. Visst brukar man säga att arbete befordrar hälsa och träningsvärk? Nähä, inte exakt så, men ändå exakt vad jag fick.

Det blev några rejäla träningspass, varvade med lite lugnare dagar för kroppen att återhämta sig på. Men nu är den lilla rabatten rensad, balkongen städad och redo för sommarpyntet. Alla urnor och utekrukor är renskurade och i mitt arbetsrum växer sommarplantor så det knakar. Hemmet och bilen tillsnyggade. Allt är väl och följer planen – i stort sett.

Fattas bara lite värme så att plantorna kan få komma ut lite. Även de behöver frisk luft för att må bra och bli snygga. Varje dag kollar jag i SMHI:s väder-app för att se om värmen är på gång. Jag gissar att ni redan vet svaret: Nope.

Jag ser att svenskarna tröttnat på på att låta sig hämmas av coronahotet och nu vill ut i världen igen. Jag förstår dem, det gör jag, men hoppas att de ändå fortsätter att vara försiktiga. Det handlar ju inte bara om vad du eller jag vill för egen del, utan också om vad vi utsätter andra människor för.

Allt skulle för övrigt vara mycket enklare ifall vi följde den gyllene regeln konsekvent. –Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig. Kan kanske sammanfattas så här: empati och respekt.

Men inte så här:
(Ursäkta dålig kvalitet på bild.)

Äsch , där kom det upp igen. Det där jobbiga med torskar, sexuellt utnyttjande och våldtäkter och typer som tror att allt handlar om dem och att alla andra tycks dem som statister i deras liv.

Var inte sån! För att citera en känd countryartist, angående vilka regler som gäller i hans familj:
1. Dont be an asshole.
2. Dont be an asshole.
3. Dont be a bloody fucking asshole.

Därför: låt oss försöka överträffa varandra i vänlighet, empati och respekt! Det gör inget om vi misslyckas lite då och då. Vi kommer ändå att bli så mycket lyckligare allihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Kategorier