Pausade projekt

Saker växer mig över huvudet just nu. Både bokstavligt och bildligt talat.

För en gammal hobbyodlare som mig, har det känts rätt tråkigt att inte kunna driva upp egna plantor av blommor och grönsaker pga brist på utrymme.

Med en redan knökfull trea på andra våningen och med endast en liten balkong kändes det inte möjligt. Men hemmet tömdes med tiden på inneboende när barnen flyttade ut och efter något år kände jag att nu kunde jag väl ändå prova.

Mellan varven av flitigt pendlande till annan stad tog jag mig så i fjol an att så i mycket liten skala. Solrosor inne, i rabatten utanför min ytterdörr lite ringblommor. Trots att jag sått väl sent, gick det hyfsat bra. Så pass bra att jag i år ville öka på ambitionerna lite.

Nu står rangliga blomster lite här och där och väntar på att få komma ut. Ja, det växer mig lite över huvudet, men utgör ändå inte hela problematiken. Där finns nämligen fler små projekt som ännu blivit klara.

Nya möbler, i varierande monteringsfas, trängs med de gamla som jag inte tycks kunna bli av med. Blir en aning less på att se dem, kan jag säga så här efter dryga tre månader.  Dessutom står prylar lite varstans, som plockats ut ur gammal förvaring för att placeras i ny förvaring. Det kan dock inte inte ske på ett bra sätt förrän deras nya hem står på den plats där de gamla fortfarande står kvar.

Städningen har pga mina olika projekt kommit rejält på undantag, så jag har tvingats skaffa katt, för att jaga och fånga alla dammråttor. (Nä, skojar förstås bara.)

För att maxa mina synintryck har dessutom alla blommande krukväxter formligen exploderat i blomning, vilket så klart inte är något negativt när jag tänker efter, så det kan jag nog inte gnälla över..

Eftersom jag hade ett väl uttänkt schema för de här olika projekten känns det en aning förvånande att inte ha kommit längre! Jag ligger alltså lite efter, men det fick förstås inte hindra mig att starta nästa projekt. En slags bro, som bör vara klar genast, eller egentligen förra veckan då jag hade en hel helg avsatt för det.

Men solen lyste ju så vackert, så jag ägnade helgen åt att njuta dess strålar istället för att spika brädor.

Av denna anledning ligger nu ett till hälften klart broprojekt och tar upp golvet i mitt garage. I dag åkte jag till särbon i Umeå och lämnade alltihop åt sitt öde några dagar. Jag får skärpa mig och ta tag i det till veckan. Som tur är har jag en p-plats också, så det är ju inte någon akut brådska. Innan vintern är det nog klart.

2 kommentarer

    • Lena (inläggsförfattare)

      I garaget. Och det är bara en ”bro”. Ingen riktig bro! Bildbevis kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.