Lenas

Språket lever sitt eget liv

För några dar sen, när jag kom hem från Tysklandsresan, fungerade inte min telefon. Det gick inte att ringa ut.

Kollade mina affärer med banken, på nätet förstås. Man är väl modern. Såg ut att ha betalat alla räkningar. Skrev så till min teleoperatör. Svaret kom snabbt. Abdullah!

Abdullah hade funnit att jag missat en räkning i januari. Jaha.

Inte för att jag hittade igen den i mina högar men jag betalade pliktskyldigast enligt Abdullahs uppgifter. Men så ville han att jag skulle skicka kvitto. Svarade honom att ’jag har ingen aning om hur man gör’… Jag är ju en ganska ny datoranvändare och har inte lärt mig alla finesser än.

Snabbt kom det svar. ’Det är bara att skicka en skärmdump’. SKÄRMDUMP! Ursäkta att jag skriker, men vad är en skärmdump.

Till slut ringde han.

Den gullplutten instruerade mig klick för klick. Kvittot flög genom cyberrymden och han tackade sedan högst förbindligt genom mail.

Jaha, detta var dagens lilla äventyr.

En kommentar

  1. Naima Sandström

    Ja, vilken tur att det ordnade sig med telefonen. Men vad underligt att dom inte säger till innan dom stänger av din telefon… hade Babsan också missat en räkning då? Det är så roligt att läsa det du skriver mormor, du har verkligen talang! Jag skrattar varje gång jag läser dina små berättelser. Vad det än handlar om så kan man inte missa humorn! Vi ses ikväll. Kram från Naima.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.