Lenas

Vi-som-inte-kan-sjunga-körens avslutning

Alltså det är bara för härligt att sjunga. Varje torsdagskväll klockan 19 bär det iväg till Församlingsgården. Där väntar Maggis och en efter annan droppar vi in, vi som tror att vi inte kan sjunga.

Maggis sätter igång med andningsövningar och ljudövningar för att mjuka upp alla små muskler som vi ska använda när vi sjunger. Kroppen får sitt också, sträckningar hit och dit och kollektiv massage.

Vi har så roligt och man mår så gott!

I kväll var det sista gången för säsongen.

Vi sjöng bl a ’Uti vår hage…’ och den vackra sommarpsalmen ’Nu grönskar det…’ båda kvalle-grejor.

Gud, så bra vi låter!

Sedan utbröt en diskussion om en del sångare som sjunger ett tydligt H när en text börjar med en vokal. Exempelvis Sanna Nielssens ’ Hemty room….’ Och Tommy Nilsson lär sjunga något med en Höppen dörr.

Maggis förklarade varför de gjorde så men vi alla tyckte det var jätteknäppt.

I alla fall kan jag rekommendera ’Vi-som-inte-kan-sjunga-kören’. Vi sätter igång igen den första veckan i september, TORSDAG klockan 19.00 och det är bara att komma.

En annan sak som är bra är att kören är öppen (Höppen) på så sätt att man måste inte komma varje gång. Maggis ser vad hon får för folk och anpassar därefter. Vi kan vara allt mellan tre och trettio personer. Alltid lika roligt.

I övrigt har lille vännen kommit och hälsat på en stund idag. Han kollade in plejset, käkade lite medhavd mat, kröp omkring på golvet och ville bli upplyft för att se på bilarna nere på vägen.

Sen for han ut på stan med mamman för att shoppa. Ett riktigt GLADBARN är han.

Solong!

En kommentar

  1. Ingrid

    kan tänka mig att bli med i kören. Men helst skulle jag vilja vara med i vi som inte kan dansa Har märkt att jag är för gammal för disko men för ung för styrdans. Vad ska man göra?Hur var det med lille vännens bula? Antagligen bra då det är ett GLADBARN som du säger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.