Lenas

Ringa runt…

Tidigt i morse pinnande jag iväg per cykel till ett pensionärsmöte. Cykelhjälmen klämde jag ner på skallen för ovanlighetens skull. Oftast glömmer jag den.

Jag är ju en ersättare som det så vackert heter. Idag ersatte jag Rutan, som ju är en flitig mötesdeltagare, men just nu en dito långvandrare i sydligare nejder.

Jag må säga att jag blev imponerad av mötet. Vilken skärpa. Tyngd är det att ha erfarenhet. Jag blev riktigt upprymd. Bidrog kanske inte med några väsentligheter men vad njutbart att få vara med i ett sammanhang där det händer saker och ting.

Nåja, på hemvägen kom jag ihåg att jag lovat Eleanor Bodel att ringa runt. Ändrade kursen till Kulturkontoret.
Nu gällde det för min del att påminna ca 130 människor om att snart blir det samling för den Stora Seniorkören. Seniorer i förening med Musikskolans klasser.
Det kommer att bli ett häftigt tryck – ROCK AND ROLL för hela slanten.

Eleanor hälsade mig välkommen med en kaffetår och glada tillrop. Sen lämnade hon mig ensam med telefonen. Det är roligt att ringa runt och prata med en massa positiva personer men efter några timmar var jag trött och huvudyr och packade ihop. Jag drog på mig cykelhjälmen och stack hemåt för att ladda lite ner i magen.

Hade precis krånglat mig på min cykel och for i riktning upp mot Järnvägsstationen då jag, i höjd med Blå? greps av lätt panik. Det kom nämligen flera bilar från alla håll och en pigg yngling körde om mig just i korsningen med sin cykel. Från höger kom en bil i full syra.

Hur göra? Jag valde att hänga på den pigge ynglingen. Fel naturligtvis, högerregeln, jaja.

Bilisten från höger hade inte tänkt annat än att hålla på sin rätt men på något mirakulöst sätt såg han mig emellertid. Puh, det var då för väl.
– Förlåt! mimade jag.
Jag såg irritationen bakom vindrutan..
– Vad sjutton, tänkte jag inom mig. Det var till att vara aggressiv i trafiken. Får man lov att köra mer än 30 på stans gator, va? Kan man inte ta med i beräkningen att det finns yra tanter som cyklar? Och vi är många förresten…

Men det ska ni veta, framöver då kommer vi på bred front. Seniorkören låter höra om sig. Sen blir det något annat som är hemligt än så länge men vänta bara, vänta bara…

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.