Lenas

telefonterror

Den senaste tiden har min telefon ringt påfallande ofta och när jag svarat har det dessvärre ingen varit där på andra sidan tråden. Jag erinrar mig att min tyska väninna råkade ut för samma fenomen för några år sedan. Det ringde – ingen var i luren.

En dag när min väninna och hennes man sedvanligt tisdagshandlat i det stora köpcentrat på andra sidan stan och samtidigt passat på att hälsa på barn och barnbarn, då har det hänt det mest fasanfulla.

De har haft objudna gäster i hemmet. Dörren är uppbruten och pengar och smycken är norpade. Hemmet är i kaos, lådor och skåp utrivna.

Herregud, tänk om det är sånt folk som härjar här uppe också, i lilla Umeå. Håller dom på och kartlägger mig och mina förehavanden. Pratade med Rutan om saken. Hon var också utsatt. Telefonen ringer – ingen där!

Fy 17 säger jag!

När jag ikväll satt nere hos Rutan tillsammans med hennes båda söner med familjer kunde jag inte låta bli att berätta om den oro jag känner.

’Robottelefoni’ sa den yngste sonen lakoniskt. ’Det är robotar som ringer runt till tusental samtidigt och då är det bara en bråkdel av samtalen som försäljare kan ta…’

Skönt tänkte jag i mitt stilla sinne, jag är inte omvärvd av skurkar som är ute efter mina värdesaker, alla mina pengar och smycken…Puh! En lättnandens suck drar jag men vad då…

Är det inte en fullkomlig terror som pågår mot folk som är hemma om dagarna, pensionärer och sånt? Usch!

3 kommentarer

  1. Jan-Erik Brännström

    Hej Lena
    Mina dator och mail/blogg kunskaper är begränsade mycket beroende på min frånvaro på datalektionerna på högre allmänna läroverket i Skellefteå 1948-52. Jag gör i alla fall vissa framsteg och har faktiskt vågat mig på att både attackera partiledare och vissa andra potentater. Det är faktiskt ganska kul.Du som är framåt och kan sticka fram skallen. Vad tycker du om att vi pensionärer betalar 5 % mer i skatt än våra arbetande medmänniskor. Har vi inte gjort rätt för oss? Liggger vi samhället till last. Under mina 43 års yrkesarbete hade jag totalt 39 anmälda sjukdagar. Jag är glad över detta men anser mig inte ha legat samhället till last så mycket att jag nu ska betala mer i skatt n mina arbetande vänner.
    Lycka till med ditt bloggande

    Hälsningar

    Jan-Erik

  2. lena strömberg

    Så sant Jan-Erik, fullständig terror råder mot oss pensionärer.

    Jo, visst kunde jag kanske sticka ut och skriva om det men hu, så nedstämd man kommer att bli. Det är verkligen oroande hur vi blir behandlade av våra folkvalda.

    Min skyddsmekanism är att skriva om roligt som händer en gammal gumma, det har blivit så. Ibland ljuger jag ju också.

    Ingen tror väl att jag äger pengar eller smycken!

    Kämpa på Jan-Erik, vi är många!

  3. Rutan

    Även jag var borta den dag vi hade datalektion i skolan i mitten på 50-talet och övar nu tappert. Jag håller helt med dig. Det är rent för bedrövligt med skattepåslaget för oss pensionärer. Det enda land i åtminstone EU som straffar oss som fullgjort vårt arbetsliv. Fy!!! Det är skamligt eller hur!!! Hur bär man sig åt att starta ett pensionärsuppror?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.