Lenas

Fyrtiotalist – Brr!

Det är kallt idag. Tröstar mig med att läsa en massa pensionärstidskrifter på nätet. Diverse artiklar om vår straffskatt.

På något ställe söderut hade seniorerna gått ut på arbetsförmedlingen i horder för att söka jobb. Ja, det gjorde ju Rutan och jag också för drygt ett år sedan då vi hörde appellen från statsministern. Men till skillnad från oss fick de här napp. De blev erbjudna att lägga reklamlappar i vagnarna på ett stort köpcenter! Det skulle vara ett särkilt lämpligt jobb för åldringar.

Ikväll när jag var hos Rutan för en sista kvällsfika och summering av dagen tog jag upp vad jag läst ipå förmiddan. Rutan ilsknade till…

– Det är ju en helt galen reaktion. No no no, give me my money back!

Jag håller med. Vi har betalat in under hela vårt arbetsliv. Varför ska vi betala mer i skatt plötsligt än andra? Alla 65+ are är f ö inte arbetsföra. Det är för jäkligt att tanterna som ligger i sjuksängarna också betalar 5-600 spänn mer i skatt per månad än en vanlig knegare på halvtid.

Nä, ge oss kosingen tillbaka! Bort med straffskatten!

För övrigt anser jag att det är skitkul att rocka i Generationskören med Anders och ungdomarna på Midgård.

Helena gjorde ’Proud Mary’ med bravur och jag rockade så brallorna sprack. Tjingeling!

En kommentar

  1. Herbert Persson

    Ja, ge oss pensionen tillbaka, som vi är berättigade till, men som reducerades på 90-talet, då pensionärerna fick stå för fiolerna. Först de senaste åren har pensionerna höjts rejält men ej tillräckligt för att kompensera bortfallet. Våra intjänade pensionspengar är förbrukade för länge sedan och vi är beroende av dem som jobbar nu. Unna dem gärna lite lägre skatt som sliter och släpar för oss. Det går ingen nöd på de flesta pensionärer. De som har allra sämst kunde man gärna skattebefria helt, så gnäll inte
    Smål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.