Lenas

Aj fan, det tänkte jag inte på…

Rutan läser Bodéns ledare om pensionärsskatten.

– Sen när förhandlades det om behov… Herreje, det är ju som om man skulle säga att ’du som ät kvinna behöver inte ha så mycket. Du kan ju själv laga mat, sy billiga kläder och du är ju allmänt duktig att trolla med utgifter så pengarna räcker’! Läs!

Jag läser…

De förtroendevalda har varit hos Borg på ’audiens’. Allt refereras av herr Hedquist i Riksdagen som myndigt tycker att en pensionär gott kan skatta mera för de har ju inga utgifter för bussresor, fackförening, a-kassa.

Nähä, tänker jag, är det på den nivån man argumenterar. Och våra förtroendevalda i pensionärsorganisationerna medgav visst, om man ska tro´t, att de inte tänkt på den detaljen. Det är som en scen ur Lorry där Peter Dalle generat säger:’Aj fan, det tänkte jag inte på…’

Nu tror jag inte att man ska diskutera utgifter i resp. befolkningsgrupp. Jag kan lätt räkna upp utgifter som icke-pensionärer defenitivt inte behöver punga ut med. Men detta var inte saken.

SAKEN är den att arbetslösa, sjuka och pensionärer har en särskild skattetyngd som gör minst 700:- i månaden mera i skatt än den som arbetar med samma inkomst…

Sverige är en bananrepublik skattemässigt. Av femtiotre länder är vi det enda landet där pensionärer betalar mer i skatt än löntagare!

Sen ser jag att Anders S skaffat sig en gästbloggare. Det var ju en fantastisk idé!

Tjena Rabih! Va bra du är!

Jag förstår att det blir svårt att övertyga dig att gå med i demonstrationståg för att ta bort orättvisan med skatterna. Tja, du är ju alldeles för ung och har nog inte tänkt på saken.

Vi är dock många. Hu, vad det kommer att mullra när rollatorerna drar nerför Rådhusesplanaden. Ropen ska skalla: LIKA SKATT FÖR ALLA!

Jag kanske står där på torget och håller ett rungande tal som sent ska glömmas.

Än är inte kärringen död.

En kommentar

 1. Isak

  Vem hon nu än är. Verkar vara ett
  redigt kvinns. Och det här med skatten är ju ren diskreminering.
  Du kan börja att skriva på talet, så
  ska jag ragga ihop folket. Och den
  där Rabih, låter ju som Pastor Jan-
  son. Anders S kan nog få krypa
  till korset. Har inte hunnit med kär-
  lekskakan ännu. Behöver ytterligg-
  are konsultationer. Enade vi stå söndrade vi falla. Det får bli min
  devis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.