Lenas

Full syra

Idag har det varit tätt om begivenheterna. I morse fick jag en jättefin hälsning från bloggmästarinnan och det gjorde mig så himla lycklig så dagen har bara svävat… O la la!

Promenad som vanligt med grannen. Vi snackade mest om tvättstugor och lite om hur kvinnor marginaliseras i alla sammanhang. Nästan två timmar var vi ute. Men i morse hängde vi mycket på stavarna.

Strax efter lunch var det dags för filmkafé. Vi visade en film om en kvinna som betytt mycket för oss andra kvinnor. Elin Mossberg, kvinnokämpe och agitator. Den filmen skulle visas för ungdomen av idag tycker jag. Mycket lärorik och rörande om ett kvinnoliv.

Före fikat visade vi en kortis om hur det är att vara gammal och bo på ett hem. Den filmen väckte också mycken eftertanke och det blev livliga diskussioner vid fikat.

Middagen i dag blev ovanligt lyckad. Kycklingklubbor i lerform med citron och paprika. En god sallad med några droppar av den fina olivoljan jag fått av Majsan och vanlig kokt potatis. Göteborgskan var vår gäst. Hon liksom jag avstod från brysselkålen men Rutan klämde i sig åtskilliga med välbehag.

Inte nog med detta: Vi gjorde en utfärd med ’Farmor Anka’ mot Stöcke-hållet för att titta på fåglar. Svanarna hade gått och lagt sig men det var många som låg som dunkuddar på lägdorna. En ensam tofsvipa kaxade sig så till den milda grad genom att gå mitt i vägen så Rutan höll faktiskt på att köra på den. Lite virrig var den men snygg med sin tofs på hjässan.

Slutligen överraskade vi Majsan som kom med Y-bussen från sydligare nejder. Rutan och jag parkerade oss på en bänk i bussterminalen. Efter mycket kramande gick vi iväg på Mias och tog en korv. Majsan bjöd för Rutan och jag var utblottade. Tji kosing i byxfickan!

Gonatt nu! I morgon är också en dag…

2 kommentarer

  1. Isak

    Det där har jag ingen aning om. Jag har ätit hönor i alla formatio-
    ner men aldrig i lera. Jag undrar
    om det kan vara något för en go-
    urmand. Men efter två försök och
    en del konsulterande så fick jag
    till det med kärleksmuffinsen. Så
    nu är det muffinns varje helg, och
    ditt recept har gått som en löpeld
    genom stan. Sen det här med pen-
    sionen, tror du inte dom var och
    tog 261 kr, och nästa år så lär det
    bli 500 kr till. Jag håller nu på att
    samla till ett uppror, hoppas att du
    gör detsamma. Trodde att jag kun-
    de vara i Umeå till 1 maj. Men jag
    har blivit ombedd för andra upp-
    gifter på sydligare breddgrader.
    Hoppas att du håller ställningarna,
    så ses vi till sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.