Lenas

Nationaldagens excesser…

Rutan och jag behöver handla. Ingen av oss hade en enda aning om att denna dagen var RÖD. Nåja, vi haltade ner mot centrum, tja, jag haltade men Rutan travade käckt framåt med ’Dramaten’ hängande efter sig.

Först kollade vi valstugorna. Senaste dagarna har vi käbblat fram och tillbaka om hur många valstugor det finns på torget.

– Det är för sjutton bara Alliansen och så Sören Wibe-partiet. säger jag tvärsäkert eftersom jag stryker kring Rådhuset vid 8-tiden varje morgon.
– Nää, replikerar Rutan. Jag har sett både sossarna och Vänstern.

Vem skulle ha rätt? Rutan så klart. Men grejen är att Sossarna och Vänstern tar in sina vindskydd över natten. De andra har rejäla hus förutom Piraterna som bara har en liten parasoll och ett pyttebord. Men det verkar gå bra för killarna. Kollade hur det var med kvinnosidan. Jaha, som nummer två ett tjejnamn. Hon blir yngst i hela EU förkunnande en vassnäst kille stolt.

Fy sjutton vilket skitväder. Blåst och elände!

Konsum hade öppet så vi handlade där. Tänka sig att smöret är en femma dyrare härnere på stan än på Coop. Man är helt enkelt tvingad att ha bil om man ska föda sig.

Det blev inget smör. Jag stekte potatisbullar i rapsolja och jag fick lov att blanda rågsikt i dom för vetemjölet var slut. Sovlet stod Rutan för. Ett halvt baconpaket hittades längst ner i hennes frys.

Det var Nationaldagens middag det… För två hungriga pensionärstanter…

Men vi vevade in till Mekka på hemvägen och köpte varsin ’Nationaldagsbakelse’.

Alltid något!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.