Lenas

Om politik och sånt

Läser bloggarna om politiken här på VF. Jag är ju ingen politiker, det är sant, men jag brukar liksom känna efter inom mig, vad som känns rätt eller fel. Det tror jag är ett hyfsat bra instrument.

Annars händer det, och det har jag skrivit om förr, att jag jämför med mina kompisar i Tyskland. Där har dom ju t ex lägre skatter. Däremot får dom betala skolor och skolmåltider för barnen, dom måste teckna dyra försäkringar för hela familjen. Det gäller sjukvård och tandvård och allt möjligt. I mångt och mycket skulle det bli mycket svårt för mig om man gjorde tankeexperimentet att jag skulle leva i Tyskland. Där finns det många hemmafruar – betänk vilka odds jag skulle ha att bli en framstående sådan…

Nej, skämt å sido, jag har sett med egna ögon många fattiga människor i det landet och det vidimerar också mina vänner.  Fattigdomstalet har stigit betänklgt under årens lopp därnere. Ja, det har det ju gjort här också.

Lite ostrukturerade tankar så här på förmiddan. I morse, på promenaden, diskuterade min granne och jag det löjliga i att blåsa upp Monas väska som något nyhetsvärde. Vad fan tror journalisterna om oss läsare?

Det är förnedrande att behöva läsa sånt.

Helknäppt är det att hon ska redogöra för att hennes väska kostar si och så och att den är en födelsedagspresent. Är vi inte riktigt kloka i det här landet.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.