Lenas

Umeå, en pensionärsfientlig stad…

 

Varför är bussarna i den här staden av en sådan konstruktion att av och påstigning försvåras för främst äldre människor? 

Bussarna är behäftade med höga steg både vid dörrarna och inne i bussen. Vart tog de nigande bussarna vägen?

I många städer runt om i vårt land erbjuder bussbolagen rabatt för pensionärer. Det skulle vara klädsamt om även Umeå kunde följa en sådan trend, speciellt med tanke på pensionärernas höga skattetryck.

De små bussarna som tidigare gick till  Vårdcentralerna, vart blev de av? Det är synnerligen oförskämt att bara dra in dessa och sedan mena att man kan åka färdtjänst! 

Så kan den uttrycka sig som icke känner till fakta. Tror man t ex att alla över 65 är berättigade till färdtjänst?

Sen har jag hört att om en pensionär skulle råka ut för en stroke eller annat som omöjliggör fortsatt boende i hemmet så kan den bli hänvisad till ett boende flera mil utanför tätorten. Man behöver väl inte äga så värst vidare mycket empati för att begripa att äldre närstående får svårt att hålla kontakt med vederbörande under sådana förhållanden.

Nej, sätt Umeå på kartan genom att trygga och förenkla för den äldre generationen.

 

 

2 kommentarer

  1. Lena Strömberg

    Konstigt är det när man skriver om något allvarligt, något som verkligen berör oss pensionärer, då får man inte en enda kommentar…
    Det tigs ihjäl, förstås. Gammal,väl beprövad metod.

  2. Gugge

    Ja visst sjutton kunde vi få billigare bussreor vissa tider på dagen.Dessutom en chans att komma ombord på bussen!Kanske ska vi dras i snöre bakefter??
    Å hur blir det 2014 Kulturhuvudstadsåret?? Ska vi förorena närmsta vattendrag då?? Eller…bli pittoreska statyer i Umedalsparken..Va tror Du blir bra?? Så ska vi bo ihop med våra gubbar även när vi blir krassliga,inte deporteras till Kusmark” Om vi har nån gubbe förstås.<

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.