Lenas

Underbara Bernardor

Kära! Nu har jag inte haft tid att sköta om min blogg. Jag är nämligen ute och dräller om nätterna som den värsta tonåring.

Ta t ex i fredags då jag blev hämtad av min gamla hushållerska, Poncia. Ja, jag har ju ett förflutet inom amatörteatern och för tjugoett år sedan satte vi upp "Bernarda Albas Hus". Det är ju en riktig kvinnopjäs med många häftiga roller. Själv hade jag en mycket liten roll, den brukar ofta strykas, rollen som mormodern, men vi beslöt att ha den med. Så fanns ju huvudrollen, den som änkan Bernarda och hennes fem döttrar samt Poncia, hushållerskan som jag redan nämnt och dessutom kringfolk som kvinnor i byn en piga och en tiggerska.

Hur som helst, vi "Bernardor" träffas någon gång då och då och denna gång var anledningen för vår träff av synnerligen trevligt slag, nämligen firandet av mitt inträde i ålderdomen. 

Alla flickorna hade ordnat med en medelhavsmeny som innehöll allehanda läckerheter i matväg och därtill drinkar, vin, tårta, frukt … allt vad man kan önska sig. Ett stort  bord var vackert dukat på altanen till ett fint gult hus i en liten by sydvästvart.

Kvällen var ljum och när natten kom smygande med något lägre temperatur så gjorde  infravärmen tjänst. En alltigenom lyckad afton med prat och skratt och lite allvar.

Så gott att ha goda vänner som är så … ja, såna som de är. Jättegulliga, kloka och omtänksamma! Puss på er alla!

Ikväll har det varit Kulturnatta för hela slanten. Började redan ½2 med Generationskören på Rådhustorget. Sedan häng med Junkfood (Hu så hemskt) på Renmarksplan med Rock-kompisar, vidare till FH och Idunteatern med en räcka bejublade framträdanden med bl a Skuggteatern. Slutligen Rongedals och som kronan på verket lite rejäl hårdrock nere på Hamnmagasinet. Kalle, Viktor och grabbarna. Där var det ös.

Så nu är klockan midnatt och jag sitter här klarvaken. Det är andra tider som väntar nu. Mycket ljusare. Tjingeling!

 

7 kommentarer

 1. rutan

  Hur har du det med minnet? Vi började redan kl. 11.00 med att titta på dans med Filippa K. F.ö. var kvällen med Bernardorna en höjdare – som vanligt. Och i morgon är en annan dag. Sångövning.! Bara en lite påminnelse!

 2. Lena Strömberg

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-23 00:16)
  Du är kul du Kalle! Inte underligt att många läser din blogg. Men vad flitig du är. Där kan man tala om ork.

 3. Gugge

  Men vad ser jag?! Hur Du behandlar framträdandet av den eminenta GENERATIONSKÖREN i en bisats?! Dessa ösiga,rockiga seniorer…ständigt PÅ!Asparna i älvbrinken kan ju kasta sig i älven i konkurrensen om ”skak”! Dessutom med dessa ungdomar från Midgårds Musik..ännu mera rockös…Får väl skylla på junkfooden Du satte i Dig på O´Learys eller möjligen vinet…för lite!

 4. Lena Strömberg

  Hej du Gugge!
  Roligt att du gillade Generationskören. Menade inte att behandla den illa på ngt vis men jag är ju själv med och vill väl inte skryta förstås. Sån är man ju uppfostrad.
  Vinet var gott och alldeles lagom (1 glas). För mig är alkohol ett njutningsmedel! Hä ska int va i övermått!

 5. Gugge

  Äntligen ett sant ord…en eminent kör!

  Mycket bra för seniorer i tidsnöd…morgongympa och sång sammanslaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.