Lenas

Fullt ös…

 

var det på pensionärernas Vårfest i går. Tänkte bara skriva en liten rapport om denna begivenhet.

Rutan och jag for iväg till lokalen på Storgatan 76 redan klockan 13. Ja, jag har ju nämnt tidigare att alla fester börjar klockan 15. Det är så med pensionärer. Nu väntades inte mindre än ett femtiotal personer. Roligt att så många ville komma!

God mat undfägnades oss alla. Förrätt, huvudrätt och kaffe med kaka. Sång blev det förstås. Både allsång från våra strupar och skönsång från "Pojkarnas". Ja, "Pojkarna" är ett sjumannaband som låter bra och är allmänt trevliga. Majsan anförde ett litet stycke med tonsatta ordspråk där publiken hade till uppgift att fylla i lämpliga rimord. Detta var utomordentligt uppskattat.

Undertecknad läste ett par historier ur den egna produktionen och Rutan höll ihop alltsammans så som en ordförande förväntas göra.

Slutligen dansades det line-dance och det prövades på… Många ur publiken ville gärna lära sig några turer.

Sist tråddes pardansen men då passade jag på att gå ut i köket och pröva den eminenta nya diskmaskinen som diskar allt porslin med en fermitet som heter duga. Det var mig ett sant nöje att torka glas och porslin och ställa in i skåpen, verkligen ordningssamt och noggrant.

En slumrande ådra, kantänka.

Hemåt kom jag först vid ½9 tiden på kvällen och då var hela vår innergård snyggt städad. Vårens begivenhet, som alla boende runtomkring deltar i, är ju den årliga städningen av vår trädgård.

I år smet Rutan och jag ifrån den uppgiften…

 

3 kommentarer

 1. Gugge

  Men kära vän…det där med att säga ”10 bra år kvar”…det är ju bara för att man ska se till att ha dubbelt så roligt…varenda dag!!Då blir ju som 20 år!
  Men sen..kan man ju dessutom ha 10 till…halvbra år också..å det är väl inte fy skam det heller?
  Så lägg inte av nu människa!

 2. Gugge

  Vad skulle Du ut i köket att göra när dansen började? Ingen karl går väl frivilligt in i köket när det finns disk där? Möjligen för att hämta en öl…
  Inte kan det då bli någon härlig tryckare eller smäktande tango? Nähä,det får bli nya tag i manegen…

 3. Lena Strömberg

  Svar till Gugge (2010-05-30 23:23)
  Äh. gummisulor så klart. Det är som en försäkring före att hålla ”pråmen” på fötter. Men visst skulle det vara toppen om man kunde dansa som en älva, lätt som en fjäder.

  Då blev det nog många tryckare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.