Lenas

Bayern

Ja, sen sist kan jag berätta att trastparet hittade igen tvâ av sina ungar levande. De andra blev tydligen krâkmat. De bor nu i en buske pâ bakgârden. Slutet gott allting gott.

Vi har varit i Bayern pâ dess minsta bryggeri med tillhörande Gasthaus. Allt detta mâste jag verkligen rekommendera. Den lilla byn heter Theinhem och ligger i Franken/Bayern nära Bamberg. Slâ upp www.bayern-theinheim.de för att läsa mer. Maten var himmelsk och prisvärd. Ölet var jättegott säger en som hellre vinar än ölar normalt sett.

Vi är mycket nöjda med veckan som frau Stenhus lillebror visade oss. Han hade även ordnat med vandringar mellan ölställena med sina kompisar. Vi âldringar tog bilen. 3 mil om dagen är alldeles för mkt för oss men de där ungdomarna 50-65 klarade det galant med lite öl innaför västen.

Sâ är det ju det där med WM. Herregud vilket liv det var igâr! Ja vi parkerade oss i soffhörnan med härligt Frankenvin och snacks framför oss. Oh oh oh!

– Steigersweine! skrek Rutan. (Ja, det är en av idolerna fast han heter visst Sweinsteiger.)

Frau Stenhus tutade i en tom toarulle och jag skrek som en galning… Ja, det var en rejäl fest!

Vi vet ju inte riktigt när hemfärden börjar, men det är bra sâ. Idag ska vi ha en lugn dag. Internetkaféet i Domens skugga, bara runt hörnet där vi bor, är ett gott ställe just nu när det är sâ hett ute. Tjingeling!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.