Lenas

Semester med mera

Så är vi då tillbaka igen Rutan och jag.

Upplevelserna har nästan tagit kål på oss eller åtminstone på mig. Jösses vad skör tanten är!

Ja upplevelserna ja. Trastboet som plundrades, slott och herresäten, öl i Bayern, tropisk värme, sevärdheter  sådana som sågs och icke sågs.

Ta t ex Domen i Köln… Vi hade ju tänkt gå in i den när vi liks passerade förbi då och då. Kunde vara kul att se Richters fina nya fönster igen som det blivit sån uppståndelse omkring. Höga prästerskap är icke nöjda över konstverket. De tycker att det inte visar något kyrkligt. Upprördheten har ännu inte lagt sig fast det gått ett antal år. Men folket älskar det och för min egen del måste jag säga att det gjorde intryck. Så har ni vägarna förbi, gå och kolla.

Fler saker vi inte gjorde… Det här skäms jag för litegrann. Vi gick inte in i Museum Ludwig och såg utställningen med den där popkonstnären…

Tågresan hem var en bedrift.

– Ni åker ju mot kylan… sa herr Stenhus vid avskedet.

Jo, pytt alltså.

Dunderhett i kupén. Långt och länge. Så äntligen i Moderslandet. Jaha vad händer? Brand på banvallen så man blir sittandes utanför Hässleholm i timmar. Vid Nässjö hade allt käk och dricka tagit slut i Bistron så den stängdes och förblev stängd.

– Utan vatten mellan Nässjö och Stockholm försmäktar vi i detta SJ-tåg!

Förseningar förseningar. Stockholms C stängs upplysningsvis kl 24.00, så där var tomt och oåtkomligt. Tur att Rutan finns. Hon spände ögonen i en väktare och frågade:

– Är det nån i den här stan som blivit tokig?

Vi blev insläppta, fick vår bagagebefriare och dessutom en tjuga som fattades till boxens elektroniska lås. Gullpluttar finns!

Halv två om natten tog vi en taxi till Tanto, vännen väntade utanför höghuset, hade bäddat så det var bara att törna in och bli omhändertagen. Av kylan sågs inget spår…

Måndagen för en vecka sedan gick Rutan, jag och goda vännen/husrumsvärdinnan kring på stan, åt en förträfflig lunch på Rydbergs, strosade ner till Centralen och drog ut vårt pick och pack från boxen. Sen skildes våra vägar.

Jag gick för ovanlighetens skull rakt ut på egna äventyr. Återkommer kanske senare…Tjingeling

PS. Inget större fel på SJ. Dom gjorde så gott dom kunde!DS

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.