Lenas

Så mycket dumt folk det finns…

 

Jag mötte en granne precis när jag var på väg in i min port.

– Har du sett att det står en soffa i soprummet?

– Va??? Hur in i helsike korkade kan folk vara? Fattar dom inte att man inte kan ställa vad som helst i soprummet? Faaan också…

Jag blir fruktansvärt upprörd nästan varje gång jag besöker vårt soprum. Det är så fint och välordnat för sopsortering – kärlen står i prydliga rader, de är uppmärkta med vad som ska läggas i dem – bruna påsar med matavfall i bruna kärl, särskilda kärl för pappersavfall, för plast, för glas, färgade och ofärgade, särskilda kärl för tidningar, för glödlampor, batterier etc. Det enda man inte kan lägga in i soprummet är sådant med sladd och möbler och sådant. Allt är tydligt angivet – absolut inte svårt.

Men ändå.

Nästan varje dag finns gamla utrangerade kaffebryggare, element, rakapparater, hårtorkar slängda på golvet innanför dörren. Usch vad jag blir arg!

Och nu en ful mörkblå plyschsoffa med frans nedtill.

Rutan och jag gjorde ett extra besök till soprummet lite senare på kvällen bara för att beskärma oss.

De lär ha kommit med bil och lastat av… SVIN!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.