Lenas

Om sjukdomar och deras status

Fortsätter med mitt degande och slölyssnande på radion..

Tja, jag får väl lov att förklara mig. Jag har ju uppnått den åldern då jag är föga attraktiv på arbetsmarknaden så därför tar jag mig rätten att slöa i slafen så mycket jag kan. Dessutom är det ju söndagmorgon.

Tidigt i morse handlade det om "Kropp och själ", ett bra program som jag hör på någon gång då och då. Tja, emellanåt faller jag förstås i slummer…

Nu avhandlades emellertid sjukdomars status och jag fick höra att lägst status har kvinnors sjukdomar och sånt som hör de nedre regionernas sjukdomar till. Mage och tarm och sådant. Framfall låg definitivt i botten. De äldres sjukdomar hade också mycket låg status.

Ja, det där har jag väl förstått allteftersom jag själv  har åldrats men en ny vinkling för mig var att lågstatussjukdomarna också fick dras med fruktansvärt lite pengar till vård och till forskning.

Trist tycker jag nog och inga särskilt lysande utsikter…

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.