Lenas

På vift

 

 

 

I Lycksele bor min käre vän Oscar. Vår vänskap sträcker sig från 50-talet genom hela livet och fortfarande. Ja, jag måste erkänna att de där åren när jag var gift och hade mina små barn var det ingen kontakt med Oscar, ej heller under mitt rika yrkesliv. Men tänk att på senare år har vi återfunnit varandra och i helgen var jag på besök.

 

Man kan ju befara att ett halvt sekels frånvaro av varandra borde sätta sina spår, att man inte känner igen varandra, att man är som främlingar – men ingalunda…

 

Oscar och jag fnittrar och fjantar precis som förr, som den sommaren då vi deltog i den ”Kvinnliga Husmoderskursen” vid Hampnäs Folkhögskola i Själevad, Västernorrlands Län.

 

Regnet skvalade i Lycksele.. Alltså roade vi oss med att inomhus äta god mat, att spela olika familjespel, se på TV och läsa.

 

I Oscars bokhylla fanns bland annat ett praktverk. Halvfranskt.

 

Svenskt husmoderslexikon

Uppslagsbok för hem och familj

 

 

Jag kollade förstrött i band nr III, K – Q medan Oscar fixade käk och läste med förtjusning  under ordet  MASKER:

”Den som inte har möjlighet anlita skönhetssalong, kan mycket väl   – och med utmärkt resultat – göra en stimulerande, renande eller föryngrande ansiktsmask hemma”

 

Två fnittrande +70-åringar skred genast till verket. Oscars rikhaltiga skafferi stod för ingredienserna och medelst en gammal rakborste applicerades masker på våra skrynkliga ansikten i hopp om ett stimulerande och föryngrande resultat. Och si!

 

 

En tacksamhetens tanke går till HKH Prinsessan Sibylla utan vars ”benägna tillstånd” detta verk aldrig hade kommit till stånd, allt enligt bandets första sida.

Tjingeling!.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.