Lenas

Molnet…

Jädrar vilken smäll!

Ja, jädrar vilken smäll!

UMEÅ SPORT & MOTION demoleras. Det har rivits och bankats några dagar nu och kvar är bara en av väggarna och då brakar det till. Spränger dom? Faller hela fasaden i ett enda stycke? Ja, vad gör dom, dessa män med sina underbara maskiner…Jag bara undrar…

Ett moln av sand och murbruk bildas. Det växer från marken vid tegelruinen och rakt över Vännäsvägen och himla högt upp i luften. Kompakt, tätt rullande mot GRÖN ELD. Ja, stackars GRÖN ELD.
Nu blir den smutsig igen.

Sen skingras det smutsiga molnet, lägger sig och nu ser man att tegelhuset, det som en gång i tiden inrymde dramautbildning, en oas där jag tillbringade mycken tid, fri och kreativ, det tegelhuset är nu fullständigt massakrerat.

Jag gråter lite för mig själv. Invärtes, alldeles tyst.

Nu ligger allt platt och livlöst. Kommer man att bygga något nytt UTOPIA i betong och glas, livsfarligt för synskadade och med en massa cyklar parkerade framför, huller om buller. Ingen ska tro att cykelställen tvärs över vägen duger. Visserligen är där plats för 250 hojar men det vet ju alla att cykeln tar man så nära som möjligt den tänkta destinationen. Som sann cyklist alltså. Tjingeling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.