Älgjakt och spioneri

Idag är det en stor dag för många i dom nordligaste länen, älgjakten. Det är få händelser som på vissa ställen diskuteras så länge och så ingående. Jag tror många jägare har endast två årstider – före och efter älgjakten. Jag är ett litet undantag för jakt har aldrig intresserat mig på annat sätt än att upplåta marken för jakt. Det är däremot bra att vi lyckats få partiet att inte stressa fram något nytt beslut som rör samerna och jakt och fiske och andra konflikter.

Igår lyssnade jag faktiskt på moderatledaren för att höra vad som är de nya moderaterna. Jag hittade inget. Det är samma gamla höger som ska omfördela från dom som har det sämst till dom som har det bäst. Det gäller förtidspensionärernas skatter, de sjuka, de arbetslösa, de fackanslutna som ska straffas med minskade avdrag för avgiften, däremot är det kvar för arbetsgivaren, högre trafikförsäkring? ja, listan kan göras lång. Samma gamla skattesänkar höger, arbetareparti? Nej inte ett dugg.

Det går inte att låta bli att fundera över vad som händer i det svenska samhället. Nu misstänker man dataintrång i det socialdemokratiska datasystemet och misstanken riktas enligt media mot folkpartiet. Stämmer det så har till och med Säpo information kunnats ses. Rent spioneri. Det börjar likna hur Nixon i USA jobbade. För ett tag sedan var det en kristdemokrat som spionerat. Olustigt var helst sånt dyker upp.

Denna dag handlar om valet och att gå igenom handlingarna för veckans möten som ska ske trots att det är både val och älgjakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.